Van Zundert/VELO pakt 12e titel in finale Carlton Eredivisie

Van Zundert/VELO heeft in de Finale om het Landskampioenschap van de Carlton Eredivisie met 5-2 gewonnen van BC DKC en zo voor de twaalfde keer in haar historie de titel veroverd.

In een sfeervolle Maaspoort Sports & Events in ‘s-Hertogenbosch nam Van Zundert/VELO een 3-0 voorsprong in de wedstrijd en deze achterstand kon door BC DKC niet meer worden ingelopen De landskampioen en bekerwinnaar van 2016 Van Zundert/VELO uit Wateringen en de landskampioen en bekerwinnaar van 2015 BC DKC uit Den Haag maakte er een echte derby van, waarbij de meeste partijen pas na drie games werden beslist.

Van Zundert/VELO begon de wedstrijd goed en kwam door winst in het mannen- en vrouwendubbel en vrouwenenkelspel op een 3-0 voorsprong. Jim Middelburg en Alex Vlaar wisten in drie games (22/20, 18/21 en 21/15) te winnen van het koppel Joran Kweekel/ Thomas Wijers en Myke Halkema en Imke van der Aar versloegen Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono met 23/21 en 21/12. Vervolgens wist Imke Van der Aar ook het vrouwenenkelspel voor Van Zundert/VELO te winnen. Van der Aar knokte zich sterk terug in haar partij tegen Marlies Baan en haalde uiteindelijk met 20/22, 22/20 en 21/11 de zege binnen.

Michiel Kruijt zetten de eerste score voor BC DKC op het bord. Hij versloeg Rowan Scheurkogel in drie games na een partij die alle kanten op kon, maar het Kruijt was die in de derde game met 22/20 de wedstrijd in zijn voordeel wist te beslissen. De enkelspelen leverde voor beide teams een punt op. Alex Vlaar, voor Van Zundert/VELO, versloeg Joran Kweekel met 9/21, 21/18 en 21/15 en Alyssa Tirtosentono, voor BC DKC wist een spannende en gelijk opgaande partij met 21/19, 18/21 en 21/16 te winnen van Lisa Khoeblal Malaihollo. Hierdoor kwam de stand in de wedstrijd op 4-2 voor de ploeg uit Wateringen.

In het gemengd dubbel wisten Myke Halkema en Jim Mddelburg het hoofd koel te houden voor Van Zundert/VELO. Zij versloegen het Haagse koppel Veerle Wijers/ Michiel Kruijt met 19/21, 21/14 en 21/14, waardoor de titel voor de twaalfde keer in totaal en net als in 2016 met het team uit Wateringen meeging.