Finale Landskampioenschap Eredivisie AviAir Almere tegen BC Duinwijck

Op zaterdag 10 maart 2018 vanaf 13.00 uur vindt in de Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch de Finale om het landskampioenschap van de Eredivisie plaats tussen AviAir Almere en Badmintonclub Duinwijck uit Haarlem. In de reguliere competitie ontmoette beide ploegen elkaar al drie keer. AviAir Almere wist twee keer met 5-3 te winnen en BC Duinwijck was thuis met 5-3 één keer de sterkste.

AviAir Almere

AviAir Almere gaat in de Maaspoort Sports & Events op voor haar eerste landstitel. De ploeg uit Almere was al verliezend finalist in 2014 en stond voor het laatst in de finale in 2016 tegen Van Zundert/VELO en verloor toen met 5-2. AviAir Almere heeft zich rechtstreeks voor deze finale geplaatst door na 2 fasen in de competitie als eerste te eindigen.

Spelers AviAir Almere:  Tamara van der Hoeven, Manon Sibbald, Cheryl Seinen, Madouc Linders, Ilse Vaessen,Tim Vaessen, Sebastiaan Li, Jelle Maas, Aram Machmoud, Dave Khodabux en Leon Nottelman.

Coaches: Erik Staats en Joris van Soerland

Manager: Cynthia Soselisa

Fysio: Ryan Haafkens

BC Duinwijck

De badmintonners van BC Duinwijck wonnen de titel voor het laatst in 2011, waren verliezend finalist in 2015 en gaan op voor hun 25ste titel. BC Duinwijck eindigde als tweede in de competitie na 2 fasen en moest het opnemen in de halve finales Eredivisie tegen de nummer drie BC DKC uit Den Haag. De eerste wedstrijd werd uit gewonnen met 5-2 en thuis in de Duinwijckhal werd het 4-0 in het voordeel van de ploeg uit Haarlem die zich kon gaan opmaken voor de finale.

Spelers BC Duinwijck: Ruud Bosch, Jacco Arends, Jorrit  de Ruiter, Jordy Hilbink, Ties van der Lecq, Ralph Starren, Akvile Stapusaityte, Debora Jille, Selena Piek en Raquel Humphris.

Coaches: Stan Put en Herman Leidelmeijer

Manager: Marco Kerkhof

Fysio: Martin ter Plegt