Badmintonclub Duinwijck pakt 25e titel in Finale Landskampioenschap Eredivisie

Badmintonclub Duinwijck heeft in de Finale om het Landskampioenschap van de Eredivisie met 5-1 gewonnen van AviAir Almere en zo voor de vijfentwintigste keer in haar historie de titel veroverd.

In een sfeervolle Maaspoort Sports & Events in ‘s-Hertogenbosch nam Duinwijck al snel een 3-0 voorsprong in de wedstrijd en deze achterstand wist AviAir Almere niet meer in te lopen.

Duinwijck begon de wedstrijd goed en kwam door winst in het mannen- en vrouwendubbel en vrouwenenkelspel op een 3-0 voorsprong. Ruud Bosch en Jacco Arends wisten in twee games (21/14, 21/15) te winnen van het Almeerse koppel Dave Khodabux/ Jelle Maas en het Haarlemse koppel Selena Piek/ Debora Jille versloeg Cheryl Seinen en Ilse Vaessen met 21/10, 21/11. Vervolgens wist Akvile Stapusaityte ook het vrouwenenkelspel voor BC Duinwijck te winnen door Madouc Linders met 21/14 en 21/12 te verslaan.

Aram Mahmoud zette de eerste score voor AviAir Almere op het bord. Hij versloeg Jordy Hilbink in drie games na een spannende partij met 22/20, 15/21 en 21/15.

De beide enkelspelen leverden voor Duinwijck de volle winst op. Jerry Natenstedt was in het mannenenkel met 21/14,21/18 te sterk voor Tim Vaessen van AviAir Almere. Gelijktijdig met Natenstedt speelde Debora Jille op de andere baan het vrouwenenkel tegen Manon Sibbald. Jille wist na winst in de eerste game met 21/16, ook de tweede game (21/17) te winnen en zo de landstitel naar Haarlem te halen.

De gemengddubbels kwamen niet meer in actie. De badmintonners van het Haarlemse Duinwijck wonnen de titel voor het laatst in 2011 en waren nog verliezend finalist in 2015.

Foto’s Badminton Nederland