BC Duinwijck naar Finale Eredivisie

Op de laatste speeldag van de Eredivisie heeft BC Duinwijck zich rechtstreeks weten te plaatsen voor de Finale Landskampioenschap Eredivisie op zaterdag 9 maart in de Maaspoort Sports & Events in Den Bosch.

Kampioenspoule
De huidige landskampioen wist in Haarlem directe concurrent BC DKC op 4-4 te houden en zo als eerste te eindigen in de kampioenspoule. BC DKC gaat het nu in de halve finales van de play-offs opnemen tegen Le Credit Sportif VELO. De ploeg uit Wateringen verloor thuis met 3-5 van AviAir Almere, maar dat was net genoeg (1 punt verschil) om de derde plaats veilig te stellen.

Handhavingspoule 
BC Smashing wist zich te handhaven door in Wijchen met 6-2 te winnen van TFS Barendrecht, waardoor de ploeg uit Barendrecht op de laatste plaats eindigde. Het duel tussen FZ Forza Amersfoort en Goldinvestment Roosterse BC eindigde in 5-3. Beide ploegen hadden zich al veilig gepeeld.

Hoornse BV en BV Van Zijderveld waren een ronde eerder al uitgespeeld.

Kijk voor de stand, het speelschema en de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/event.aspx?id=F3C6D619-32F6-4C2A-8506-798D7493D668&event=9&fbclid=IwAR1apUcfS-c0qr_S1idvQvhV67ijX40cKRBKGQhe_SYN9sx8rhX7WOmgnGc

Foto René Lagerwaard