Vooruitblik BC Duinwijck tegen BC DKC

Op zaterdag 9 maart 2019 vindt vanaf 13.00 uur in de Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch de Finale Eredivisie plaats tussen Badmintonclub Duinwijck uit Haarlem en Badmintonclub DKC uit Den Haag. In de reguliere competitie ontmoetten beide ploegen elkaar al drie keer. BC Duinwijck wist een keer met 5-3 te winnen en twee keer verdeelden de teams de punten: 4-4.

BC Duinwijck

De badmintonners van BC Duinwijck zijn de huidige landskampioen na de winst op Avi Air Almere vorig jaar en gaan op voor hun 26ste titel. BC Duinwijck eindigde op basis van het aantal gewonnen games als eerste in de competitie na 2 fasen net voor BC DKC.

Spelers BC Duinwijck: Milou Lugters, Jacco Arends, Jorrit  de Ruiter, Jordy Hilbink, Ties van der Lecq, Jerry Natenstedt, Akvile Stapusaityte, Debora Jille, Selena Piek, Raquel Humphris en Stephanie Pietersz.

BC DKC

De  ploeg uit Den Haag gaat in de Maaspoort Sports & Events op voor haar tweede landstitel. BC DKC moest het in de halve finales Eredivisie opnemen tegen de nummer drie Le Credit Sportif VELO. De eerste wedstrijd werd thuis gewonnen met 5-3 en in Wateringen werd het 4-1 in het voordeel van de ploeg uit Den Haag die zich kon gaan opmaken voor de finale.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Robin Tabeling, Alyssa Tirtosentono, Marlies Baan,  Michiel Kruijt, Jessica Huster, Daisy Bommeleyn en Charissa Kuiper.

Foto’s René Lagerwaard