BC Drop Shot naar Finale Eredivisie

In de halve finales van de play-offs Eredivisie heeft BC Drop Shot in Sportcentrum Mariahoeve ook de tweede wedstrijd tegen BC Duinwijck weten te winnen en zich zo geplaatst voor de Finale Eredivisie.

Daarin neemt de ploeg uit Den Haag het op 7 maart in de Maaspoort Sports & Events in Den Bosch op tegen AviAir Almere, de nummer een van de kampioenspoule.

Na gisteren in Haarlem al met 5-3 te hebben gewonnen van de huidige landskampioen, was vandaag bij een 4-0 voorsprong voor BC Drop Shot het bereiken van de finale een feit.

Waren het mannen- en vrouwendubbel gisteren nog een prooi voor de Haarlemmers, vandaag waren de rollen omgedraaid en wisten de koppels Mathias Thyrri/ Wessel van der Aar en Imke van der Aar/ Alyssa Tirtosentono respectievelijk te winnen van de koppels Ties van der Lecq/ Jacco Arends (21/17, 12/21, 21/17) en Sophie Brown/ Debora Jille (21/16, 21/18).

Joran Kweekel wist daarna met 21/13, 21/6 te winnen van Ralph Starren en Nadia Choukri versloeg Akvile Stapusaityte met 21/17, 21/16, waardoor BC Duinwijck de ploeg uit Den Haag niet meer kon achterhalen.

Kijk voor alle uitslagen op: https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/league/draw…

Foto René Lagerwaard