Finale play-off Eredivisie in Den Haag

Sportcampus Zuiderpark vormt op zaterdag 26 maart het strijdtoneel voor de finale play-off Eredivisie. Op die dag wordt duidelijk welke club zich tot de landskampioen van het seizoen 2021/2022 kroont.

AviAir Almere al geplaatst
Regerend landskampioen AviAir Almere heeft zich reeds geplaatst voor de finale. BC Drop Shot (Den Haag) en BC Duinwijck (Haarlem) maken de grootste kans op de andere plek in de finale. VELO (Wateringen) maakt ook nog een kleine theoretische kans. Twee van deze drie teams strijden in halve finale play-offs in week 10 (7 t/m 13 maart) in een thuis- en uitwedstrijd om de laatste plek in de finale.

Inspiratiebron om te gaan sporten
De Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer is blij dat de finale play-off in de Sportcampus Zuiderpark wordt gespeeld. Bredemeijer: ‘De snelste racketsport ter wereld kent in Den Haag een stevige basis met veel badmintonverenigingen. Daarnaast huisvesten we al jaren een Regionaal Trainings Centrum waar we talenten opleiden. Uiteraard hoop ik dat onze Haagse vereniging BC Drop Shot zich kwalificeert voor de ongetwijfeld zinderende finale. Laat dit een inspiratiebron zijn voor Hagenaars en Hagenezen om ook te gaan sporten.’

Apotheose op schitterende nieuwe locatie
Jan Helmond, voorzitter Badminton Nederland, is verheugd met Sportcampus Zuiderpark als locatie. ‘Het is heel mooi om de apotheose van onze Eredivisie in dit schitterende complex te mogen organiseren. Het is voor ons een nieuwe locatie in een stad die we met Eredivisieclubs als DKC en BC Drop Shot als waar badmintonbolwerk mogen beschouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met de gemeente Den Haag een topevenement kunnen neerzetten.’

Golden game bij gelijke stand na acht partijen
De finalisten spelen in Sportcampus Zuiderpark acht partijen tegen elkaar. Een mannendubbel, vrouwendubbel, mannenenkel (2x), vrouwenenkel (2x) en het gemengddubbel (2x) staan op het programma. Het team dat als eerste vijf partijen weet te winnen mag zich een jaar lang landskampioen van Nederland noemen. Mocht de stand na acht wedstrijden 4-4 zijn, dan volgt er een golden game. De club die deze game wint, pakt de landstitel.