Halve finales play-off Eredivisie: BC DKC verslaat Le Credit Sportif VELO met 5-3

De eerste halve finale play-offs is afgelopen zaterdag gewonnen door BC DKC. De ploeg uit Den Haag versloeg in eigen huis Le Credit Sportif VELO met 5-3 en heeft zo een eerste stap gezet richting de Finale Landskampioenschap Eredivisie op zaterdag 9 maart in de Maaspoort Sports & Events.

Na het spelen van het mannen- en vrouwendubbel stond het 1-1. Mark Caljouw en Robin Tabeling versloegen namens BC DKC het koppel Ewout Beukers/ Raph Starren en het Le Credit Sportif VELO-duo Dorien Lups/ Myke Halkema won van Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. De enkelspelen werden daarna gewonnen door de kersverse Nederlands kampioen Mark Caljouw ( tegen Jim Middelburg ) en Charissa Kuiper (tegen Dorien Lups) en bezorgden BC DKC een 3-1 voorsprong.

Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Michiel Kruijt in het mannenenkelspel en samen met Alyssa Tirtosentono in het gemengdddubbel pakten de winst voor BC DKC en voor Le Credit Sportif VELO wonnen Tamara van der Hoeven en het koppel Jim Middelburg/ Myke Halkema. Eindstand: 5-3.

De terugwedstrijd vind plaats op zondag 24 februari om 15.00 uur in de VELO-hal (Noordweg 26, Wateringen).

Kijk voor de uitslagen op: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx…

Foto René Lagerwaard