BC DKC verslaat Le Credit Sportif VELO in halve finales Play-Offs en gaat naar finale Eredivisie!

Het team van DKC was al enigszins ontspannen richting Wateringen ‘gereisd’. Immers, twee weken geleden werd in de eerste wedstrijd van de tweeluik in de play-offs van de Eredivisie al met 5-3 gewonnen van Le Credit Sportif Velo. Als er op zondag 24 februari in Wateringen 4 punten zouden worden gehaald, dan zou de plaatsing voor de finale definitief zijn.

En dat lukte.

DKC’er (en Nederlands beste badmintonspeler van dit moment) MARK CALJOUW pakte het beslissende punt. Hij tilde DKC van 3-1 naar 4-1 door een 21-16 en 21-8 overwinning op Jim Middelburg van Velo.

Bijbenen…

Voor Middelburg was het in ieder geval een wedstrijd om met tevredenheid op terug te kijken.

Want ondanks dat de vermoeidheid misschien wel in de benen zat bij MARK CALJOUW, die gisteren nog in Wenen de Austrian Open op het hoogste podium stond, kon Middelburg zeer goed bijbenen, met name in de eerste game.

Middelburg liet zich niet gek maken (zeker niet door het zeer luidruchtige en fanatieke publiek van DKC) en liet de huidig Nederlands kampioen zien dat je altijd moet uitgaan van het credo: ‘de bal is rond’. 

Foto: Jim Middelburg (rechts) van Le Credit Sportif Velo had het zwaar tegen Mark Caljouw, de nummer 1 van Nederland, maar toch mag Jim terugkijken op een goede mannenenkelspelpartij.


In de eerste game nam hij meerdere malen een brutale voorsprong. Dat uiteindelijk de routine én de ervaring van Mark Caljouw de doorslag gaf, was dan misschien toch niet meer zo verrassend maar feit was dat deze wedstrijd beslist geen walk-over was voor Mark Caljouw.

Het enige punt voor Le Credit Sportif Velo kwam op naam van Tamara van der Hoeven die in twee games Charissa Kuiper het nakijken gaf. (Bekijk hier de detailuitslagen)

Belangstelling

Natuurlijk was er ook veel belangstelling voor de vorm van Robin Tabeling. Gisteren schitterde hij ook op de Austrian Open met een zege in het gemengd dubbelspel, met Selena Piek. Robin dubbelde nu aan de zijde van Mark Caljouw; zij wonnen in de Velohal hun eerste partij.

foto: Robin Tabeling en Mark Caljouw in hun mannendubbel tijdens de halve finale play-offs in Wateringen. Beide mannen waren ’s ochtends met het vliegtuig teruggekomen uit Oostenrijk na gisteren beiden de eerste prijs te hebben gewonnen in respectievelijk het gemengd dubbel en het mannenenkelspel.


Opvallend feitje: op zaterdag 9 maart staan Robin Tabeling en Selena Piek tegenover elkaar in de finale van het landskampioenschap in de Eredivisie!

Goede bezoekersaantallen

Over het aantal bezoekers mocht badmintonvereniging Velo niet klagen. Buiten was het volop lente maar toch hadden vele badmintonliefhebbers bewust gekozen om in de hal naar deze halve finaleconfrontatie te kijken. De schattingen liepen uiteen maar er waren toch zeker zo’n 300 belangstellenden op deze halve finale afgekomen.

In de kantine van VELO werd ook de voetbalwedstrijd PSV-Feyenoord op een groot scherm uitgezonden maar…. (hoera!)…. er was overduidelijk méér belangstelling voor de badmintonstrijd in de grote hal!

26e titel?

Het aantal toeschouwers zal ongetwijfeld veel meer zijn als op zaterdag 9 maart Maaspoort Sports & Events in Den Bosch gaat kolken. Dan spelen DKC en Duinwijck de finale om het landskampioenschap. De ploeg uit Haarlem haalde vorig jaar voor de 25e keer de landstitel en natuurlijk gaat men nu voor de 26e.

Of… kan DKC stunten?

Topspeler Mark Caljouw zegde in ieder geval toe dat hij er bij zal zijn op zaterdag 9 maart. “We komen op volle oorlogssterkte naar Den Bosch”,  stelde hij na afloop.  “Ik reken er op dat wij op zaterdagavond 9 maart met de landstitel en de wisselbeker naar huis gaan.”

Duinwijck is dus gewaarschuwd.

En jij?

Je kunt uiteraard daarbij zijn.

Onze tip: bestel snel jouw toegangskaartjes voor een prachtige finaledag in Den Bosch. Het gaat goed met de verkoop dus zorg dat je niet te laat bent. Jongeren onder de 17 jaar hebben gratis toegang!