Voorbeschouwing Finale Eredivisie door BC Drop Shot

Wat vliegt de tijd. Nog minder dan twee weken scheiden ons van de finale om het landskampioenschap badminton. Een finale, waar héél (?) badmintonnend Nederland reikhalzend naar uitkijkt. Een finale ook met historische waarde, want waar BC Drop Shot historie kan schrijven door als promovendus direct het landskampioen te behalen, zal het voor BV Almere de eerste keer zijn dat ze landskampioen worden.

BV Almere is duidelijk de grote favoriet voor het winnen van de finale, want Almere wist in de competitie alle wedstrijden te winnen en had in de eerste fase 9 punten en in de kampioenspoule zelfs 20 punten (!) voorsprong op de nummer 2. En die nummer 2 was in beide gevallen het gepromoveerde BC Drop Shot. En dat was naast verrassend ook een prestatie van formaat, omdat door blessures en afwezigheid van de basis-dames vaak een beroep gedaan moest worden uit invallers uit derde en vierde divisie. Begrijpelijk dus dat Almere als absolute favoriet de finale instapt en Drop Shot zich tevreden moet stellen met de rol van underdog. Maar de underdog zal zich niet zomaar gewonnen geven, en er alles aan doen om de hoofdprijs voor de Almeerse neus weg te kapen. Gaat de schaal dus verhuizen naar Almere, of brengt Drop Shot de beker na 2 jaar Haarlem weer terug naar Den Haag?

Bij zowel spelers, teambegeleiding en supporters begint het zo langzaam maar zeker te kriebelen en wordt er al druk achter de schermen gewerkt om van de finale ook een feestje te maken. Het kan ook alleen maar een feestje worden als de tribunes goed gevuld zijn. En dan niet alleen supporters van de beide kemphanen, maar ook badmintonliefhebbers vanuit alle windstreken zijn van harte uitgenodigd. En mocht je dan BC Drop Shot een warm hart toedragen, er is vast nog wel een plekje vrij op de Drop Shot tribune!

Via BC Drop Shot