Vooruitblik op 7 maart de finale om de landstitel: AviAir Almere – BC Drop Shot

Drop Shot was het eerste team dat de Nederlandse titel veroverde. In het seizoen 1957/58 werd er voor het eerste gestreden om de titel in de hoogste klasse van het Nederlandse badminton. Er zouden nog 2 titels volgens: In het seizoen 1959/60 en 1961/62.

Grossieren in titels dat doet BC Duinwijck want dat veroverde maar liefst 26 keer het landskampioenschap. Daarvan wonnen zij de titel in de periode 1964/65 t/m 1983/84 maar liefst 20x achtereen en zijn de regerend Nederlands kampioen. Dat wordt nu een andere vereniging.

Drop Shot is een tegenstander van formaat en hebben niet voor niets de finale gehaald. Zij wisten o.a. DKC en Duinwijck ruim achter zich te houden. Heel knap wat het promoveerde dit seizoen naar de eredivisie. Met de niet te verslaan lijkende Joran Kweekel (alle enkelpartijen in competitie gewonnen) en 9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palayama (bijna 42 jaar slechts 1 nederlaag) topkwaliteit in de ploeg. Ook bij de dames toppers zoals Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar.

Het team van Almere speelt sinds het seizoen 2003/04 in de eredivisie. Het haalde de laatste 6 seizoenen onder leiding van Erik Staats 3x de finale maar wist de titel nog niet te veroveren. Laten we hopen dat voor AviAir Almere 4x scheepsrecht is. Maar ook nu heeft Erik Staats zijn bijdrage geleverd want hij traint nog wekelijks het keurkorps van de huidige coach Dave Khodabux.

Almere wist dit seizoen dan wel alle wedstrijden in de reguliere competitie en in de kampioenspoule winnend af te sluiten maar de finalisten zullen aan elkaar gewaagd zijn.

Hoe het resultaat ook zal zijn, ’s avonds wordt het eindeseizoensfeest gevierd en worden de kampioenen gehuldigd. Almere 2, 3 en 4 zijn inmiddels kampioen en wat zou het mooi zijn als team 1 ook het seizoen met het kampioenschap af zou sluiten.

Maar de finale moet nog gespeeld worden en kan steun goed gebruiken. De supportersbus is met 84 aanmeldingen vol maar er gaan ook veel supporters op eigen gelegenheid. Misschien is meerijden een optie voor degene die zelf geen vervoer hebt.

Via Badminton Vereniging Almere