De spanning stijgt!


Nog een paar dagen scheiden ons van dé badmintonwedstrijd van het jaar. Op 7 maart 2020 vanaf 13.00 uur zal de Maaspoort in Den Bosch trillen op de grondvesten tijdens de finale Eredivisie tussen het favoriete AviAir Almere en promovendus BC Drop Shot.
Beide teams hebben in de reguliere competitie getoond de terechte finalisten te zijn. Almere wist alle wedstrijden winnend af te sluiten, waar Drop Shot toch iets meer moeite moest doen om de uiteindelijke tweede plaats én de finale te halen.
Richting de finale zal de spanning zich langzaam maar zeker bij iedere speler op gaan bouwen, en spanning en zenuwen kunnen zéér bepalend zijn bij het verloop van een wedstrijd. Welk team, welke speler gaat het beste om met de zenuwen en weet ondanks de spanning het normale niveau te halen of zelfs de spanning als positieve energie te gebruiken om boven zichzelf uit te stijgen?
Er van uitgaande dat beide teams hun beoogde basisspelers kunen opstellen, zal de beslissing zéér waarschijnlijk vallen bij de dubbels en de mixen. Bij de singles lijken de Almeerse dames een streepje voor te hebben, waar bij de heren de Drop Shotters weer iets in het voordeel lijken te zijn. Het zullen in ieder geval wedstrijden op het scherpst van de snede zijn en vorm van de dag en de spanning beslissend zullen zijn tussen winst of verlies.
Als de eindstand 4-4 wordt, dan wordt het kampioenschap beslist via een Golden Game. Beide teams mogen dan om de beurt een onderdeel wegstrepen. De verwachting zal dan zijn dat het niet één van de singles zal worden, en vaak genoeg valt uiteindelijk de keuze op de mix.
En dan nog de supporters. De geelhemden van Almere aan de ene kant tegen de roodhemden van Drop Shot aan de andere kant. Omdat Almere al een ruimere Eredivisie traditie heeft, is de verwachting dat de geelhemden qua aantal de overhand zullen hebben. Maar hoewel mogelijk in ondertal, zullen de Drop Shot supporters zich zeker duidelijk laten horen.
Naast de supporters van beide teams hopen we natuurlijk dat ook veel “onafhankelijke” badmintonliefhebbers de tribunes van de Maaspoort zullen bevolken. Want laten we er met zijn allen een mooi badmintonfeestje van maken.

BC Drop Shot