Historische Golden Game brengt BC Duinwijck 26e landstitel

BC Duinwijck is zaterdag landskampioen geworden. Er werd met 5-4 gewonnen in een zinderende finale in Maaspoort Sports & Events in Den Bosch. Een (historische) Golden Game moest de beslissing brengen. Iedereen die NIET naar deze finaledag is geweest, zal spijt hebben. Over 30 jaar herinneren we met zekerheid deze dag: 9 maart 2019.

Na een ongekend spannende apotheose van de Eredivisie, kan de wisselbeker van de Eredivisie voor de 26e keer in de bus mee naar Haarlem.

foto: BC Duinwijck uit Haarlem is RekordMeister. Vandaag werd de 26e landstitel binnengehaald. Het zal ongetwijfeld een hele late avond worden daar in Haarlem!


Maar het spande er om.

En hoe!

Voor het eerst sinds tientallen jaren moest een GOLDEN GAME de beslissing brengen omdat de reguliere wedstrijden in een eindstand van 4-4 was geëindigd.

De dag begon overigens al vroeg.

Vanaf 11.00 uur was het al een komen en gaan van VIPS en genodigden die ook op de nevenbijeenkomsten waren afgekomen.

Zo was er in de VIP-ruimte een bijeenkomst waar onder ander Technisch Directeur Victor Anfiloff het een en ander vertelde over zijn aanpak. Victor is sinds een aantal maanden in dienst van Badminton Nederland.

foto: Het kabaal kwam uit Den Haag. DKC liet zien wat de mooiste kleuren van Nederland waren. Geel en Groen was het credo! 


NOOIT MEER VERGETEN

Het slot werd een prachtig kadootje aan alle (aanwezige!) badmintonliefhebbers van Nederland. En natuurlijk ook een heerlijke surprise voor de vele vrijwilligers die ook deze bruisende finaledag weer mogelijk hebben gemaakt. De laatste 16 minuten van het spektakel in Maaspoort Sports & Events waren minuten om nooit meer te vergeten.

Uiteraard ook niet voor de spelers en speelsters die deze GOLDEN GAME moesten spelen.

foto: Er zijn maar weinig sporten in Nederland waar zo een ongekend trouwe aanhang het eerste team op déze wijze ondersteunt. Complimenten aan de feestvierders van DKC!

foto: Wie is Wie. Je oplossingen kun je sturen naar DKC in Den Haag!


foto: Je moet wel degelijk een goede conditie hebben om de hele dag je clubgenoten te blijven opzwepen om het eerste team aan te moedigen. Complimenten aan deze Duinwijck-fan!


foto: Een dag met prachtige wedstrijden! De liefhebbers waren het er over eens. Een van de mooiste badmintonfinales van de laatste jaren!


DE GOLDEN GAME

Jacco Arends en Selena Piek (BC Duinwijck) namen het in de historische GOLDEN GAME op tegen Alyssa Tirtosentono en Michiel Kruijt van BC DKC uit Den Haag.

IN DE BENEN?

Het laatstgenoemde duo had al wel 2 games in de benen zitten want een half uur eerder bleken ze in twee games (nipt) te sterk voor Ties van der Lecq en Debora Jille, in de achtste partij van de dag. Daardoor werd het 4-4.

foto: Wie heeft er een stofzuiger? We denken dat er tot in het jaar 2047 nog gele en groene DKC-snippers worden gevonden als aandenken aan deze fantastische finale.


Favorieten voor deze GOLDEN GAME waren Jacco Arends en Selena Piek die tot vorig jaar internationaal samen optrokken in de gemengd dubbel.

En niet onverdienstelijk. Iedereen weet het.

Maar, konden Jacco en Serena ‘de druk’ aan om nu deze ook voor hen ‘belangrijkste game’ van het jaar tot een goed einde te brengen.

Jacco werd vorig jaar op 30 november nog geopereerd aan zijn knie maar fit bleek hij volop, ook in deze prangende GOLDEN GAME. Aan focus ook absoluut geen gebrek bij deze Haarlemmer.

foto: Badminton Nederland heeft misschien wel één van de beste speakers van Nederland in huis. Alex Nelissen – al vele jaren een vaste waarde – slaagde er niet alleen in om het publiek nóg enthousiaster op de banken te krijgen maar wist ook de uitleg van de GOLDEN GAME én de wijze waarop de te bepalen wedstrijd tot stand kwam, helder uit te leggen aan alle badmintonliefhebbers in de Maaspoort.


foto: Historische foto’s. Het bepalen van de Golden Game. Wegstrepen. Wegstrepen. Wegstrepen. Wegstrepen. En dán weten we welke partij nog gespeeld moet worden!


STUNTJE?

Alyssa en Michiel – op hun beurt – lieten zich goed opzwepen door het luidruchtige DKC-publiek dat letterlijk achter de eigen spelers en speelsters ging staan.

Hing er een stuntje in de lucht?

Nee, de ervaring van Jacco en Selena gaf de doorslag. Met 21-13 pakten ze de GOLDEN GAME waarmee Duinwijck op een 5-4 voorsprong werd gezet én het landskampioenschap een feit was.

Vanzelfsprekend tot grote vreugde van de meegereisde aanhang. 

foto: De meegereisde supporters van Duinwijck vierden het feestje volop. Hun helden en heldinnen uit het eerste team slaagden er in om voor de 26e keer in de clubgeschiedenis de beker naar Haarlem te halen.


“Oranje Boven!”

“Waar is het feestje? Hier is het feestje!” zo zongen de Haarlemmers vrolijk.

RESPECT!

Toch was er veel respect en bewondering voor DKC. Met name ook voor de toeschouwers uit Den Haag die zich geen moment gedurende de kolkende wedstrijd onbetuigd lieten.

Het kabaal kwam uit Den Haag.

Het nét iets betere badminton vandaag kwam echter uit Haarlem.

Badminton Nederland feliciteert BC Duinwijck met de 26e landstitel. Tevens alle felicitaties voor het Haagse BC DKC dat dit jaar dus ‘The Best Of The Rest’ was.

De kampioenen en de runnersup ontvingen uit handen van bondsvoorzitter Michel Bezuijen de felbegeerde wisselbeker.

Op naar seizoen 2019/2020!